Sarcina si frumusetea

Multe femei raman cu kilograme in plus dupa nastere, dand vina pe minunatul copil in loc sa-si gaseasca explicatia in neglijenta. Aceste randuri sunt scrise in exclusivitate pentru noi, femeile, deci ne putem permite sa vorbim despre unele mici secrete. Cand vine un copil pe lume, este un prilej de mare bucurie. Mama este emotionata, tata il doreste, bunicii de asemenea, si incepe, inevitabil, rasfatul mamei, la care are si ea dreptul. Dar atentie, sa nu se intreaca masura. Mofturile si poftele cele mai neobisnuite se pot transforma intr-o teroare pentru familie. in locul acestora este mai bine sa va faceti placuta, sa deveniti gingasa, atenta cu tinuta, imbracamintea si, mai ales, cu ce si cit mincati.

Acum este pericolul de care vorbeam la inceput. Prin acuza ca mincati pentru doi, mincati mai mult decit va trebuie. Sigur ca anumiti factori nutritivi nu trebuie sa lipseasca din alimentatia indicata de medic, dar kilogramele luate din neglijenta se dau jos cu mare greutate. Rezistati la tentatiile oferite de cei dragi si aveti grija sa nu va ingrasati. Depuneti eforturi ca dupa nastere sa nu ramineti un mic elefant…

Doresc sa va mai spun ceva : intr-un salon de maternitate se aflau citeva viitoare mamici. Una tipa „mama, mor  plimbindu-se prin salon, iar alta uda de transpiratie, se tinea de marginea patului si gemea abia auzit. Celelalte femei din salon priveau cu respect la cea din urma. incercati ca la durere sa procedati la fel. Concluzia o trageti dvs.

Pentru aceasta ocazie e bine sa faceti o rochie speciala, care sa fie si nostima : larga, cu platcuta, din- tr-un material vesel. Aceasta rochie se poate modifica usor dupa eveniment. in nici un caz nu purtati pantaloni sau fusta strimta, mulata pe burta.

Daca tineti totusi la pantaloni, purtati salvari peste care puneti o tunica incretita sau cu platca, in genul rochiei de mai sus. Nu se poate merge in pantaloni la serviciu, dar in casa, masina, vacanta, vizita, la plimbare, da, se poate.

De asemenea, purtati pantofi comozi, cu tocuri mici (2—3 cm).

In aceasta imprejurare nu uitati fata :

Curatati-o in continuare, hidratati-o si hraniti-o. Nu va schimbati obiceiurile. Tot ce vi se face intr-un cabinet cosmetic nu este daunator sarcinii. Ba chiar, .aceasta perioada in care se produc nenumarate modificari hormonale, necesita o ingrijire mai atenta.

Foarte important de stiut este ca, daca va apar pete pe fata sa nu folositi crema cu bismut. Nu folositi nici un fel de crema si cereti sfatul cosmeticienei, nu al prietenelor sau colegelor.

Daca va iritati (opariti) in jurul chilotului, sub sini, spalati-va o singura data pe zi cu sapun, dar pudrati de 2—3 ori pe zi cu talc.

Daca va ingrasati (coapsele, burta, sinii), trebuie sa va ungeti, masind usor, zilnic, pentru a nu se accentua vergeturile. Vergeturile sant cicatrice care ramin in urma intinderii pielii, datorita aparitiei tesutului gras sub piele. Ele apar in general la cresterea brusca in greutate si nu numai la sarcina. Din pacate odata aparute nu mai dispar. Dar, sa recunoastem, la gindul ca veti avea un copil, aceasta este un fleac.

Dupa nastere

Nu uitati totusi de dvs., in aceste momente fericite, dar si foarte grele si obositoare. Noaptea nu se doarme : baite, scutece, biberoane, totul miroase usor a urina si lapte. Parca si soarele are pete. E greu, dar trece. Ginguritul si zimbetele estompeaza greul.

in aceasta perioada mama nu mal are nici un alt gind decit pentru micutul neajutorat. Și e firesc, dar nu uitati ca va stau la dispozitie deodorantul, piepta- nul si va recomand o rochita nostima sau pantaloni daca va mai incap.

Taticul, dupa ce se simte un erou (pentru fetitat sau baiatul lui), devine imediat o victima. Nimeni nu< mai e atent cu el. Vesnic trebuie sa caute ceva, ceva care nu este pentru el, iar noaptea nu poate dormi bine desi, nu el sta sa schimbe scutecele. Deci este o perioada mai dificila pentru tatici. Cu toate aceste greutati nu uitati sa fiti ingrijite. Desi cel mai important pe lume este „persoana” cea mica si nu acceptati altceva, va puteti face un program, pe puncte si ore, in care sa includeti gimnastica cind cel mic doarme. De asemenea, intre doua mese, fugiti la coafor pentru o (unsoare comoda, practica si nostima. in alta zi cind timpul va permite’, mergeti la cosmetica.

Numai daca nu vreti nu veti realiza aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *