Femeile sunt mai sensibile?

Desi pe tarâm intelectual femeia se poate masura cu barbatul, din punctul de vedere fizic este mai delicata, de o constructie mai fina, cu o rezistenta scazuta, in schimb mai indeminatica. Să nu cerem femeilor ceea ce nu pot da : o forță egală cu a bărbaților. Cu toate că participă în egala masura cu barbatul in procesul muncii, femeia simte nevoia sa fie ocrotita, ajutata si, poate, putin si răsfățată.

femeia nu trebuie să uite că este femeie

In sport, ca si in alte domenii, femeia nu trebuie să uite că este femeie, iar sportul pe care doreste să-l practice trebuie să fie adaptat organismului său, conformației feminine, să nu dauneze, ci, din contra, să întăreasca si sa infrumuseteze. Stătura femeilor este mai mica decât a bărbaților, umerii mai ingusti, bustul mai lung, soldurile dezvoltate. Cutia toracica mai mica face sa scada volumul respirator. Oasele gracile, fine, se observa bine comparind bratele si picioarele femeilor cu ale barbatilor. inclinarea bazinului inainte este mult mai mare si poate varia de la 35 la 60 de grade. Aceasta inclinare a bazinului atrage dupa sine si arcuirea coloanei vertebrale in regiunea lombara, deci o lordoza, care, daca nu depaseste un anumit grad, este normala si fiziologica, inclinarea prea accentuata a bazinului inainte este in functie de tonicitatea musculaturii abdominale. Cu cit abdo menul este mai tonic, cu atit curbura coloanei este mai mica.

Musculatura reprezintă în medie numai 35% din greutatea totală?

Țesutul adâpos la femei este in general mai abundent, dând liniilor corpului gratia cunoscuta, bineinteles daca nu depaseste proportia normala. Musculatura reprezinta in medie numai 35% din greutatea totala» pe când la barbati aceasta valoare poate fi 40—45%. În schimb, tesutul adipos este in valoare de 28%, pe cind la barbati doar 18% din greutatea totala.

Inima este si ea mai mica, volumul de singe aruncat in circulatie de asemenea, dar bataile inimii sint mai accelerate.Va- sele de singe — atit arterele, cit si mai ales» venele — sint mai slabe, circulatia singelui, in special la miini si picioare, deficitara. Numarul globulelor rosii din singe, mai redus decit la barbati, dezavantajeaza femeile, cu atit mai mult, cu cit acestea pierd periodic o cantitate de singe pe care trebuie sa o reinnoiasca. Aparatul respirator se caracterizează printr-o frecvență mai mare a respirațiilor, cu o amplitudine mai mică.

Nutriplus Shake

Baza

Fiecare porție delicioasă conține 20 g de proteine vegane,
27 de vitamine și minerale și este bogată în fibre (prebiotice),
conținând toți nutrienții esențiali necesari zilnic, fără gluten
sau conservanți. Aceasta este o masă nutritivă, cu o aromă savuroasă și este foarte comod de preparat.

Cum se prepara?

Amestecați 2 măsuri (27 g) de Nutriplus Shake cu 250 ml (8,5 fl.oz.) de lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
Amestecați 4 măsuri (54 g) de Nutriplus Shake cu 200 ml de apă (6,7 fl.oz.).

Diferite arome?

Shake banana |Shake Capsuni | Shake Vanilie | Shake Ciocolata

♥ NOTA: Membrii cu cont in Club Farmasi beneficiaza de
REDUCERE 30%-50%  fata de pretul afisat pe site si in catalog.
Reducerea se obtine INDIFERENT de valoare comenzii, la toate produsele
Click pe buton mai sus pentru a creea cont de membru si a avea reducere plus alte beneficii!  Contul nu implica nici o obligatie din partea Dvs.

Click pentru REDUCERE 

Sistemul nervos al femeilor este mai labil

Sistemul nervos al femeilor este mai labil, in perioadele fiziologice sunt nervoase, iritate, se concentreaza greu, obosesc usor din punct de vedere fizic si psihic. Sensibilitatea lor este mai mare, reactioneaza prompt. Vointa femeii este citeodata demna de admirat si, canalizata bine, poate sa duca la realizari uimitoare. Inteligenta este vie si capacitatea de asimilare foarte mare. Atentia distributiva le face sa poata executa mai multe lucruri simultan. Posibilitatea de adaptare la situatii dificile este bine dezvoltata la femei. Desi forta fizica este mai mica decit a barbatilor, adaptarea femeilor cerind un timp mai indelungat, in schimb ele sunt superioare din punctul de vedere al indemânării.

Desi accentul pus in ultimii ani pe educatia fizica si sportul de mase a atras un numar mare de femei in rândurile performerilor, un numar mare dintre ele se limitează la o activitate fizică restrinsă, obiectând cu timpul liber foarte redus, din cauza activitatilor profesionale si menajere. Este incontestabil mai comod sa stai in fata televizorului si sa vizionezi un meci de volei feminin. Cu toate acestea, este foarte bine sa-ti alegi o ramura de sport care sa-ti faca placere si pe care sa o practici intarindu-ti sanatatea.

Și fetițele să facă gimnastică

Este bine sa obisnuim si fetitele sa faca gimnastica si sa le indrumam sa inceapa sa practice sportul, bineinteles nu neaparat de performanta. Sportul nu se face numai in competitii. in momentul in care copilul incepe sa invete inotul, de fapt el se initiaza in practicarea unui sport. Gimnastica igienica de dimineata se poate transforma, cu incetul, in gimnastica artistica sau sportiva ; patinajul, in patinaj artistic sau de viteza; excursiile la munte, in alpinism ; jocul cu mingea, in volei, baschet sau handbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *