Gaseste stilul tau! Cele 4 principii

Adesea se spune despre o femeie ca se imbraca „sic . De fapt, ce crezi tu ca inseamna acest cuvint „sic . Cum l-ai putea defini ?

E foarte simplu — acel ceva pe care femeia il are sau nu, dar in nici un caz nu-l poate dobindi. Cu nici un pret. E ceva innascut. Vezi uneori femei care se imbraca la cel mai bun croitor, cu toate accesoriile — pantofi, geanta, manusi — ireprosabil asortate, dar ai senzatia ca le lipseste ceva. Acel ceva este tocmai „sicul .

Alteori vezi o femeie imbracata intr-un cojoc banal, strins insa cu un cordon asortat cu baticul, incaltata cu ghete sport, care iti atrage atentia. De ce ? Tocmai pentru ca e „sic .

Nu este important ce porti, ci cum porti. Și acel cum depinde tocmai de ceea ce se numeste itllc”. Dupa parerea mea, orice imbracaminte, oricit de modesta, poate capata un aer elegant daca este imbracata de O femeie care stie sa o poarte. „carpele” reprezinta pentru o femeie adevarata o problema serioasa, indiferent ca ea ne consacra copiilor, cercetarii stiintifice sau artei culinare.

Daca vrei sa fii „bine  imbracata…

…Trebuie sa respecti cateva principii universal valabile. Am sa-ti enumar citeva, care mi se par mai importante.

1. Cauta un model

 Daca nu ai suficient ,,gust , priveste atenta in jur si observa femeile asemanatoare „genului” tau, pe care toti le apreciaza ca sint bine imbracate, si foloseste-le drept model.

2. Simplitatea

Aminteste ti siluetele unor femei elegante pe care le-am admirat la cinematograf sau in reviste. „Șicul” nu consta in abundenta vestimentara si in „podoabe”. Cea mai simpla linie este si cea mai aproape de eleganta. In plus, simplitatea croielii prezinta si avantajul ca rochiile se spala si se calca mai usor.

3. Curatenia

Sunt sigura ca ai ghicit cel de-al treilea principiu, pe care, de fapt, ar trebui sa-1 amintesc primul — prospetimea sau, daca vrei, curatenia. Daca barbatii isi pot permite sa poarte uneori camasi calcate „in fuga” sau pantaloni a caror dunga nu e impecabila (in ultima instanta asta se datoreaza tot femeii), in ceea ce ne priveste, o bluza sifonata, o fusta mototolita, patata, chiar daca pata nu e mai mare decit un bob de mazare, sint inadmisibile.

Crede-ma, marea majoritate a barbatilor nu se pricep deloc la moda feminina. incearca sa intrebi un barbat care a asistat la o receptie cum era imbracata doamna X si ai sa primesti urmatorul raspuns — frumos, oribil sau n-am observat. Chiar del mai inteligent barbat nu va fi in stare sa-ti spuna daca rochia era de seara sau de coctail, galbena sau neagra, lunga sau scurta.

In schimb orice barbat care manifesta interes pentru persoana ta va observa ca-ti lipseste un nasture de la bluza, ca ti s-a dus un fir la ciorap sau ca ai o pata pe fusta. Daca esti imbracata ingrijit, cum se spune in mod obisnuit, te va categorisi printre femeile bine imbracate Singurul compliment pe care n-am sa-l uit niciodata mi l-a facut un coleg cind a spus : „Dintre colegele noastre, Ana are cele mai albe gulere . Poti sa-ti inchipui cit de socate s-au simtit celelalte colege, nu mai putin ingrijite.

Femeile care nu acorda o atentie suficienta felului cum se imbraca ar trebui cel putin sa-si cumpere materiale nesifonabile, iar acasa sa-si ia capotul sau rochia de interior. Pentru treburile casnice este obligatoriu sortul, imprimat in culori cit mai vii.Orice rochie, oricit de frumoasa, daca este mototolita si murdara, inceteaza sa mai fie un obiect de imbracaminte.

4. Adaptarea la imprejurari.

Vorbind de adaptare, inteleg sa integrezi notiunile — anotimp, scop, momentul zilei. Scopul poate fi : activitate casnica, in afara casei, plimbare, teatru, plaja, excursie, competitie sportiva etc.

In dulapul celei mai modeste femei trebuie sa se gaseasca cite o rochie din lina, matase si bumbac, un deux- pieces, un pardesiu si un impermeabil, citeva pulovere, bluze, pantaloni (cel putin de vara), pantofi cu tocul jos si inalt. De aceea mi se par incredibile unele „aparitii” invesmintate intr-o rochie de lina neagra pe plaja, pantaloni sport la teatru, o rochie de matase in padure si alte asemenea „surprize”.

Exista intr-adevar ocazii cu totul intimplatoare, independente de vointa ta. Dar pentru o bluza de seara asortata cu pantaloni sport „raspunderea” iti revine integral.

Pentru ca barbatul este o „anexa” a femeii, trebuie sa fie imbracat corespunzator. Altfel este mai bine sa ne lipsim de compania lui. in orice caz, sa-i sugeram sa-si scoata cravata daca sintem in excursie sau, dimpotriva, sa-si puna haina si cravata daca ne insoteste intr-o vizita sau la teatru.

A fost depasita de mult vremea in care femeile erau sclave. Mai rani ine sa ne eliberam insa de hiib tirania modei, a carei respectare integrala si fara discernamint ne expune ridicolului.Mi se pare de o suta de ori mai potrivit sa ne imbracam cu o rochie mai putin moderna, decit sa provocam ilaritatea celor din jur.

Femeile care vor sa fie bine imbracate trebuie sa respecte doar linia generala a modei, pe care s-o adapteze la specificul si la virsta lor (pe care in general o trec sub tacere). Pentru ca bugetul reprezinta un dictator tot atit de categoric ca si moda, trebuie sa retii un lucru : modelele ultramoderne sint costisitoare si trecatoare, pe cind cele clasice rezista „eroic .

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *