Cu ce culori sa ma imbrac?

Coloritul imbracamintei este determinant, mai precis nu culoarea, cat intensitatea si nuantele ei.

— La ce trebuie sa-si asorteze o femeie culorile rochiei sau pardesiului, de exemplu ?

In general, culorile se impart precis in functie de culoarea parului si a tenului. Categoriile de baza sunt brunetele si blondele, desi mie nu mi se pare cea mai potrivita clasificare.

Dupa mine, coloritul hainelor trebuie adaptat in primul rind culorii pielii. iti propun asadar o clasificare si indicatiile respective :

  • piele foarte alba — rosu, bleu, roz pastel, verde pastel, galben, negru ;
  • piele alba — tabac, albastru marin, galben, albastru ;
  • piele sidefata — bleumarin deschis, ciclamen, banan ;
  • ten obisnuit — culoarea vinului rosu, verde, roz ;
  • ten rumen — gri, bleumarin, verde inchis ;
  • ten masliniu — cafe-au-lait, oliv, maro ;
  • ten masliniu inchis — bleu-vert, verde inchis, bleu deschis, maro roscat;
  • ten usor bronzat — castaniu, bleu deschis, rosu, gri ;
  • ten bronzat — vernil, banan, gris-vert.

Dar femeilor suple sau celor corpolente, ce culori li se recomanda ?

In cazurile de care vorbesti, culoarea nu trebuie sa sublinieze o anumita regiune, ci este indicat sa se armonizeze cu mediul care ne serveste asemenea unui fundal. Se spune ca negrul subtiaza. Priveste o femeie grasa care poarta costume de baie de culoare inchisa. O sa constati ca evidentiaza tocmai ceea ce ar trebui sa ascunda. Aceeasi observatie este valabila si in cazul imprimeurilor mari, care nu numai ca ingrasa, dar atrag atentia asupra formelor. Sunt, ca sa zic asa, indiscrete !

Femeile corpolente sau cele mai putin suple ar trebui sa se adapteze la legile mimetismului si nu vor avea decat de castigat.

Fiindca tot suntem la „forme , nu vrea sa adaug ca majoritatea femeilor nu-si dau seama de anumite imperfectiuni proprii, care ar putea fi estompate prin adoptarea unui model corespunzator. Sunt foarte frecvente cazurile femeilor care, desi nu au o talie marcata tin cu tot dinadinsul sa si-o puna in evidenta.

Altele, cu bazinul mare si dispus mai jos, poarta fuste strimte, in loc sa-si mascheze defectul sub o rochie cu cute sau mai lejera.In general, am observat ca femeile cu bustul lung prefera pantalonii, la care ar trebui de fapt sa recurga numai la schi.

In sfirsit, ne apropiem de esenta probleme…

Femeia, care se caracterizeaza printr-o serie de trasaturi innascute si dobindite, ar trebui sa se autoanalizeze si sa se cunoasca. Primul si cel mai important indice este „gabaritul  — impunator sau redus. Femeile mai solide ar trebui sa evite fustele cu cute, culorile prea deschise, imprimeurile foarte conturate si mari, pantofii cu tocuri inalte, coafurile prea montante.

Cel de-al doilea indice il reprezinta inaltimea. Dupa parerea mea, inaltimea exagerata este defavorabila femeii. Pentru a nu iesi in evidenta, femeile inalte vor renunta la tocuri si la coafuri montante. Coafura ramine o problema importanta in contextul ansamblului feminin sau in raport cu silueta — aspect neglijat de majoritatea femeilor.

Nu mai putin important este felul in care se misca o femeie (lucru determinat in mare masura de temperament. Exista femei cu mers maiestuos, altele care pasesc energic. Acestora din urma li se recomanda stilul sportiv de imbracaminte.

Dupa ce te-ai studiat suficient, alege-ti o linie generala, un stil propriu. Nu uita insa — mai bine sa fii tu insati decat o jalnica copie a lui Brigitte Bardot ! Cred ca deocamdata te-am „inarmat  suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *