Machiajul corector al ochilor

Ochii, sprincenele, gura si obrajii sint, pentru estetician, partile cele mai importante ale figurii, ochii fiind considerati „fereastra sufletului”.

Machiajul corector va fi realizat cu ajutorul fardului de pleoape, care se prezinta astazi intr-o gama variata de nuante: albastru, bleu, gri, vernil, maro, argintiu, auriu, violet etc., cu creionul dermatograf folosit pentru conturarea ochilor, cu un tus lichid care se aplica cu ajutorul unei pensule si cu rimelul.

Ochii migdalati

reprezinta idealul si forma lor nu trebuie, in nici un caz, modificata prin machiaj; spre forma lor se tinde prin realizarea diverselor retusuri. Fardul de pleoape trebuie sa fie cit mai apropiat de culoarea irisului.

Ochii rotunzi

Fardul de pleoape se aplica numai pe pleoapa superioara, urmarind conturul ochiului pina la mijlocul pleoapei, apoi se traseaza o linie orizontala care depaseste coltul extern al ochiului. Linia de contur porneste de la mijlocul pleoapei, se traseaza o linie orizontala, lasind un spatiu pina la marginea genelor, zona care se umbreste cu tus.

Genele se perie catre exterior, iar rimelul se accentueaza de la partea cea mai ridicata a pleoapei pina la coltul extern al ochiului unde se insista mai mult pentru a obtine o alungire a ochilor.

Ochii proeminenti

vor fi machiati cu un fard de pleoape inchis pe toata suprafata si, mai ales, pe cea bombata. Daca pleoapa inferioara este si ea proeminenta se va machia cu acelasi fard inchis. Fardul trebuie sa fie cit mai mat, cel lucios compromitind retusul.

Creionarea se face numai la unghiul extern al ochiului. Rimelul, de preferinta maro, va fi aplicat pe toata lungimea genelor.

Ochi infundati in orbite

Fardul de pleoape va fi mai deschis si se va aplica si pe pleoapa inferioara. Va fi mai accentuat catre extremitatea ochiului si estompat catre sprincene.

Linia de contur pornind de la coltul interior al ochiului va fi, la inceput, subtire si se va ingrosa pe masura ce ne apropiem de extremitatea ochiului. Spatiul intre marginea pleoapei si linia de contur se va umple cu un fard deschis la culoare sau tus alb.

Ochii mici.

Linia de contur se traseaza usor ascendent catre marginea exterioara a ochiului, la 1—2 mm de marginea genelor, putind depasi unghiul intern si extern al ochiului. Rimelul se aplica pe virful genelor, prin-miscari drepte de jos in sus.

Ochii descendenti .

Se va urmari atenuarea liniei descendente prin fardul de pleoape care se va aplica din mijlocul pleoapei sub forma unei linii orizontale care va depasi coltul exterior. Cu creionul de contur se va trasa o linie orizontala care, de asemenea, va depasi comisura ochiului. Spatiul dintre marginea pleoapei si conturul trasat se va umbri cu un fard deschis. Genele se vor rimela usor si numai la virf la coltul intern al ochiului, iar din mijloc pina spre coltul extern se vor rimela puternic imprimind genelor o curba ascendenta.

Ochii prea apropiati.

Se vor folosi doua nuante de fard, unul deschis care se va aplica pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul mai inchis pe cealalta jumatate, estompindu-se spre sprincene.

Rimelul se va aplica prin miscari oblice de jos in sus catre exterior.

Ochii prea departati.

Se vor folosi fardul mai inchis pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul de nuanta mai deschisa pe cealalta jumatate.

Daca avem pleoapele superioare cazute  vom aplica fard de pleoape chiar sub arcada sprincenei si-l vom estompa spre ochi. Rimelul se va aplica in strat normal. Daca pleoapele inferioare sint umflate vom aplica pe ele un fond de ten inchis; daca prezinta cearcane mari se va folosi un fard anticearcan aproape alb.

Baza pentru fard de pleoape

Baza

Perfect pentru fixare! Fixează machiajul ochilor, crește rezistența machiajului. Se poate utiliza individual sau înainte de aplicarea machiajului

• Oferă un aspect neted și mătăsos

• Previne pătarea și întinderea machiajului

• Reflectă culoarea la adevărata intensitate în contact cu lumina

• Corectează culoare neuniformă de pe pleoape

;.

Click pentru reducere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *