Foarte putine femei stiu bine ca urechile nu sunt numai niste organe ale auzului, dar si niste podoabe ale capului nostru.
Ele sunt adevarate bijuterii, subliniindu-ne trasaturile obrazului si dand gratie liniei gatului, atunci cand purtam cercei potriviti care ne dau stralucire si feminitate.
Urechile nu trebuie sa fie neglijate, ci ingrijite la fel de atent ca si obrazul, spalate, masate, curatate de ceara, cu un tonic stimulindu-le pielea si elasticitatea, fiindca altfel pot sa se ofileasca la fel ca si tenul.
Uneori se poate intra in panica, atunci cind ne trezim ca nu mai auzim. Dar nu trebuie sa ne pierdem capul si nici sa ne doctoricim singure. De asemenea, trebuie sa fim foarte atente cand ne suflam nasul, acoperind o nara, ca sa nu inundam urechea cu mucozitati. Nu trebuie sa brutalizam interiorul urechii cu betisoare, ace de par pentru a scoate ceara. Ne vom adresa medicului specialist — otorinolaringologul, care va stabili daca este vorba de un dop de ceara, pe care il va scoate prin spalaturi in interiorul urechii. Astfel, teama va fi risipita si buna dispozitie ne va reveni.
va trebui sa ascultam sfatul medicului…
In cazul in care problema auzului presupune unele complicatii, va trebui sa ascultam sfatul medicului si, cu rabdare si incredere, sa urmam recomandarile si eventuala interventie a acestuia, cand nu mai este alta posibilitate de corectare a auzului decat calea chirurgicala.
La unele persoane, desi nu au un ten gras, apar, pe portiunea externa a pavilionului urechii, cateva puncte negre (chiar si la copii). O distributie inegala de sebum se fixeaza la inceputul urechii interne.Cu un tifon sterilizat, vom stoarce cu cele doua degete aratatoare, cu multa grija, comedonul atat de neplacut. Apoi vom dezinfecta cu alcool camforat, avand grija sa nu se prelinga pe canalul intern.
Cand inotam in mare…
Cand inotam in mare, dar mai ales in lacuri, este bine sa ne izolam urechile cu un dop de vata si sa purtam casca, pentru ca sa nu intre apa in urechi si sa ne infectam. Cind iesim din apa, vom scutura capul, aplecindu-1 cind pe o parte cind pe alta, ca sa se scurga apa ce ar patrunde eventual, cu toate masurile luate.
Este bine sa facem exercitii de percepere a sunetelor, „ascutindu-ne urechile cum se spune popular, spre a stimula auzul. In acest fel face o gimnastica a auzului.
Forma urechilor difera de la o persoana la alta
Forma urechilor difera de la o persoana la alta: oricare ar fi defectiunea lor (prea mari, prea deslipite) nu trebuie sa ne creem complexe, fiindca se pot foarte usor indrepta, prin operatii estetice reusite si nu foarte costisitoare.
Femeile au urechile mai mici decat ale barbatilor dar aceasta nu este o regula absoluta. Unele sint situate mai sus, aproape de tinipla, altele mai jos si, dupa aceasta distanta si dupa forma lor, se poate deduce, cu aproximatie dupa unele pareri, mai mult sau mai putin autorizate, caracterul persoanei respective.
Astfel, urechile mici presupun o natura agreabila, cu o usoara nota de frivolitate. Cele plantate foarte sus indica o fire cercetatoare, cu un intelect pronuntat. Cele plantate mai jos, denota o inclinare spre materialism. Cind lobul este detasat de obraz, acest lucru subliniaza o natura sociabila si foarte feminina. Cand urechea este direct atasata de obraz, cu lob cu tot, exprima o natura pozitiva, rationala.
Cand ametim si ne pierdem echilibrul…
Trebuie sa stim ca atunci cand ametim si ne pierdem echilibrul, sediul acestuia este in urechea interna.In spatele urechii se afla nervi foarte sensibili care comunica cu corpul intreg.
Cerceii sa nu fie prea stransi
Pentru sporirea farmecului fizionomiei, urechile se impodobesc cu cercei, in privinta cerceilor pe care-i purtam, ca sa fim mai frumoase, trebuie sa stim sa le alegem forma si culoarea, sa nu fie prea strinsi, ca sa nu ne opreasca circulatia prin clipsul care ne prinde urechea. Ei trebuie sa ne completeze farmecul, nu sa ni-l indeparteze, printr-o forma sau o marime nepotrivita cu trasaturile noastre.
- Cerceii mici sint cei care se potrivesc la orice fel de format de ureche si de obraz.
- Cerceii mari si rotunzi nu se potrivesc obrazurilor mari si rotunde sau patrate, cu falcile pronuntate, nici loburilor mici sau giturilor lungi. Acestia se potrivesc obrazurilor triunghiulare, cu parul scurt, celor cu urechile prea departate de cap, sau cu lobul prea mare, pe care il acopera, facindu-l sa nu fie observat.
- Cerceii pandanti, cei care sint foarte la moda azi si care atirna cocheti, se purtau de obicei seara, la rochii decoltate. Astazi se poarta oricind: dimineata, in plina zi, seara. Ei se potrivesc la persoanele cu obrazuri prelungi, ovale si chiar rotunde, daca au gitul lung. Se potrivesc la o coafura mai sofisticata, cu bucle sau coc si sint foarte spectaculosi.
- Cerceii in forma de inele nu se potrivesc la oricine, ci la persoane mai oachese, cu o coafura mai involta, cu ochii mari si cu o personalitate mai pronuntata si care au o mare siguranta si indrazneala.
- Cerceii cu pandantive se potrivesc persoanelor mai inalte, cu gitul lung si miscari suple.
- Cerceii colorati, din margele, din pietre colorate sau pene, din pietre semi pretioase, cristaluri etc. — cercei fantezie — sint foarte apreciati vara, asortindu-se la culoarea rochiilor, a bluzelor, a costumului de baie. Sint tineresti si foarte decorativi.