Scrubul pentru corp

Exfoliantele de corp există de ceva vreme, dar de-a lungul anilor au apărut o varietate destul de mare, inclusiv cele pe bază de cafea, sare și zahăr. Este posibil să aveți chiar acum câteva dintre ele agățate în dulapul din baie. În afară de faptul că îți fac pielea să se simtă super-ușoară, exfoliantele de corp au destul de multe alte beneficii.

prezentarea scrub pentru corp

Beneficiile pe care le oferă exfoliantele de corp

Descuamarea este procesul natural de desprindere a pielii și are loc într-un ciclu constant, regenerativ. Eficiența acestui proces depinde de o serie de factori, inclusiv de vârsta ta, tipul de piele, produsele pe care le folosești și mediul în care te afli. Cu toate acestea, procesul nu este 100% perfect și poate duce la o acumulare de celule moarte la suprafața pielii tale. Aici intervin exfoliantele de corp.

Exfoliantele corporale elimină celulele moarte ale pielii, și astfel oferă mai multe beneficii:

 • Ele permit pielii dvs. să absoarbă mai bine crema hidratantă. Făcând acumularea de celule moarte ale pielii, orice cremă hidratantă aplicată după aceea va pătrunde mai bine în piele.
 • Ele desfundă porii și previn firele de păr încarnate. Prin utilizarea regulată a unui exfoliant pentru corp, vă veți desfunda porii, ceea ce poate preveni umflăturile de la lama de ras și firele de păr încarnate.
 • Îți lasă pielea mai fină și mai uniformă. 

Cum se utilizează?

Folosirea unui exfoliant pentru corp este  simplă, iată un ghid rapid pas cu pas:

 1. Clătiți-vă pielea cu apă caldă.
 2. Aplicați exfoliantul cu vârful degetelor.
 3. Frecați-vă mâinile și picioarele cu o mișcare circulară și deplasați-vă spre interior.
 4. Clătiți bine folosind apă caldă.
 5. Epilați-vă, dacă doriți.
 6. Uscați pielea, lăsând-o ușor umedă.
 7. Aplicați o cremă hidratantă. Aplicarea cremei hidratante în timp ce pielea este încă umedă va reține umezeala. Cât de des ar trebui să folosești un exfoliant de corp?

În general, nu vrei să folosești un exfoliant de corp pe pielea ta în fiecare zi sau chiar o dată la două zile. Făcând acest lucru ai putea duce la uscarea sau iritarea pielii. Pentru pielea sensibilă, este posibil să vrei să folosești un exfoliant de corp doar o dată pe săptămână.

Sfat pro: nu o folosiți în exces. Prea mult dintr-un lucru bun poate fi adevărat când vine vorba de exfoliantele de corp. Află de ce mai jos. Folosește-l cel mult de două ori pe săptămână.

 Toate exfoliantele de corp sunt în esență la fel?

Răspunsul simplu este că nu, nu sunt. Ingredientele din ele determină granulația, iar aceasta, la rândul ei, afectează cantitatea de exfoliere pe care o oferă pielii.

Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de exfoliante de corp:

 1. Exfoliant de corp cu sare

Sarea de mare este un exfoliant natural. Textura sa abrazivă îndepărtează cu ușurință celulele moarte ale pielii.

 1. Exfoliant de corp cu zahăr

În timp ce prea mult zahăr nu este grozav de pus în corp, este de fapt grozav de pus pe corp.

Zahărul este un umectant, ceea ce înseamnă că atrage apa în piele, lăsând pielea hidratată și, în același timp, scăpând de toate celulele uscate și moarte.

efect aplicare scrub pe corp

 1. Exfoliant de corp cu cafea

Cafeaua are multe beneficii, iar acest lucru se transpune și în exfoliantele de corp. Nu numai că are proprietăți naturale exfoliante și antiinflamatorii, dar poate îmbunătăți circulația și netezește pielea.

 1. Exfoliant de corp cu levănțică

Exfoliantele de corp pe bază de lavandă pot fi excelente pentru a calma pielea iritată, pentru a vindeca pielea inflamată și pentru a vă calma și relaxa simțurile. Chiar înainte de culcare este un moment excelent pentru a folosi un exfoliant de corp cu lavandă.

 1. Exfoliant de corp cu cărbune

Cărbunele a devenit un ingredient de bază pentru multe produse de frumusețe și igienă. Cărbunele este foarte absorbant, ceea ce înseamnă că prinde toată murdăria, murdăria și celulele moarte ale pielii și scapă de ele cu ușurință. Vrei să încerci ceva un pic diferit? Periajul uscat este minunat pentru exfolierea pielii uscate. De asemenea, crește circulația sângelui și drenajul limfatic, desfundă porii și stimulează sistemul nervos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *