Celulita – bat-o vina

Cele mai multe femei care au celulita (termen asociat cu o infamatie cutanata) sunt preocupate doar de aspectul inestetic, faimoasa piele „în coaja de portocala”, care apare pe coapse, pe fese si pe abdomen.
În schimb, chiar daca aspectul si catife larea pielii constituie o problema importanta, este necesar sa vedem care sunt cauzele celulitei, cum ne afecteaza sanatatea si echiIibrul fizic si psihic, si, cu toate ca exista diferente de tip si grad, în unele cazuri grave si necesitatea de a încerca sa tratam corect.

În afara de informarea privind tehnicile conventionale utilizate în mod normal pentru a combate celulita (exercitii, tratamente, îmbunatatirea alimentatiei), sunt suficiente metode naturale care nu doar combat, ci se si încadreaza într-un program complet pentru a va îmbunatati sanatatea si calitatea vietii.

Nu veti gasi nicaieri..reteta” miraculoasa, ci ceva infinit mai bun: starea de bine intern reflectata în pielea dumneavoastra. Ambele sunt absolut interrelationate. Nu functioneaza una fara cealalta.

Propun de asemenea, o atitudine mintala pozitiva. Ideea ca sanatatea si frumusetea sunt sinonime cu sacrificiul este depasita de zicala „sufera baba Ia frumusete. Este vorba de a ne alimenta corect, putand în acelasi timp sa savuram o masa copioasa; de a face bai sau masaje relaxante; de a ne bucura de exercitiile fizice sau de iesirile în aer liber si de a utiliza imensa „farmacie” pe care natura ne-a pus-o la dispozitie.
A combate celulita cu succes poate fi oeva placut care. în afara de faptul ca va va reda supletea pielii, va contribui la instalarea unei stari de sanatate bune si la cresterea încrederii în propria persoana.

Probabil ca v-ati întrebat mai mult decat o data de ce barbatii nu au celulita, în timp ce atatea femei din toata lumea, indiferent de varsta si conditie, o au.

Cifrele sunt chiar ofensatoare pentru sexul feminin: 98% dintre femei fata de 2% dintre barbati. Sau, vazut din alt punct de vedere, o femeie din doua are pielea cu aspect de „ooaja de portocala”, fata de un barbat din cincizeci. Este vorba cumva de un complot misogin la nivelul întregii planete? Nu. Cifrele acestea deloc proportionate nu au nicio legatura cu misoginismul. Adevaratele cauze trebuie cautate în diferente|e fiziologice si hormonale dintre organismul unei femei si cel al unui barbat. În primul rand, trebuie sa vorbim de tesutul conjunctiv, un adevarat camp de batalie unde celulita îsi întinde efectele.

Desi functia tesutului conjunctiv este aceeasi Ia barbati si Ia femei, caracteristicile fiecarui sex sunt diferite. Pentru început, cel feminin este mai moale si elastic, pentru ca este pregatit pentru a se dilata mai usor în cazu  unei sarcini si al unei nasteri. Corpul femeii este pregatit pentru a avea copii. În timpul pubertatii si sarcinii, din cauza hormonilor, capacitatea de extindere a tesutului conjunctiv se mareste Si obtine mai mare flexibilitate, mai ales în anumite zone cheie, cum ar fesele, coapsele si bustul. Chiar aceasta flexibilitate este cea care favorizeaza dezvoltarea celulitei.
Pe de alta parte, fibrele elastice care alcatuiesc tesutul conjunctiv au si ele o dispunere si o structura diferite. Fibrele corpului femeii sunt dispuse paralel, pentru ca celulele grase sa poata aluneca usor printre ele. Cele ale corpului barbatului, în schimb, sunt de structura reticulara si, de aceea, aceasta alunecare se face mult mai greu.

În ultimul rand, trebuie sa vorbim de celulele adipoase, diferite la barbati si la femei. Cele feminine sunt sferice, astfel încat exercita presiune în sus, adica spre piele. Cele masculine, în schimb, sunt plane, ceea ce înseamna ca tind sa se extinda pe orizontala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *