Cateva recomandari pentru manichiura ta

Manichiura

In acest scop este nevoie de o trusa care sa contina: pila de unghii, forfecuta pentru unghii, forfecuta pentru pielite, instrumentul de plastic sau lemn pentru pielite, peria de unghii, piatra ponce, vata, dizolvantul, lustruitoarele de unghii, crema pentru unghii, lacul sau pasta.

Ingrijirea unghiilor prin manichiura este bine sa fie efectuata saptaminal, manichiura pentru unele profesiuni fiind chiar obligatorie.

  1. Unghiile se curata cu un dizolvant daca mai au urme de lac pe ele, dupa care se taie si se pilesc.
  2. Pentru dizolvarea lacului se poate folosi acetatul de amil, eterul acetic, eterul sulfuric si acetona, aceasta din urma fiind solventul obisnuit.
  3. Nu se recomanda insa folosirea acetonei pure, deoarece usuca unghiile prea tare. Acest inconvenient poate fi remediat prin adaos de corpuri grase ca: ulei de ricin, esteri ai lanolinei etc.
  4. Daca unghiile sunt fragile, urmatoarea operatie este aplicarea pe unghii a unui ulei sau creme grase si curatirea zonei de sub unghii.Aceasta curatire se executa cu putina vata inmuiata in solutie de amoniac.
  5. Daca pielita de sub unghii se coloreaza din cauza unor substante ca nitrat de argint, solutii de mercur etc. se pot folosi solutii decolorante:
  • acid citric 5 g,
  • apa 95 ml, (se imbiba o bucata de vata pusa pe pila si se freaca pielea de sub unghie) sau oxid de titan 5 g,
  • guma trangacanta 0,50 g,
  • apa de roze 40 ml,
  • glicerina 10 g,
  • tinctura de benzoe 2 g.

Indepartarea pielitei din jurul unghiei, cu ajutorul forfecutei, se face inmuind degetele timp de aproximativ 5 minute, intr-o solutie de apa calda si sapun.

Pentru inmuierea pielitei mai poate fi folosita si urmatoarea solutie: carbonat de sodiu anhidru 2 g, borax 3 g, glicerina 10 g, apa 85 ml. Se adauga jumatate lingurita din aceasta solutie la un castronas de apa. Pielita din jurul unghiilor se desprinde si se taie cu forfecuta. Pielita mai poate fi indepartata si prin aplicarea unei lotiuni speciale: fosfat trisodic 2 g, glicerina 10 g, apa distilata 58 ml.

Dupa aceste operatii, degetele se dezinfecteaza cu alcool camforat, se lasa sa se usuce, apoi se aplica lacul.

Un lac de buna calitate trebuie sa indeplineasca anumite conditii:

  • — dupa aplicare nu trebuie sa-si piarda luciul;
  • — sa fie atit de dur, ineit sa reziste la frecare, fara a face unghiile rigide’;
  • — sa fie inofensiv;
  • — sa-si pastreze Luciul si culoarea in contact cu apa si sapunul.

Tehnica aplicarii lacului de unghii. Nu aplicati niciodata lacul peste alt lac care a inceput sa se cojeasca. indepartati-l mai intii cu acetona, de preferinta usor gresata.

Mina va fi sprijinita pe genunchi sau pe masa, pentru a putea manevra pensula cu mai multa precizie.

Aplicati un prim strat de lac, lasind degajata lunula; In cazuri speciale cind se impune s-o acoperim totusi, vom lasa libera o portiune de cca 1 mm pentru a permite ca unghia sa respire.

Asteptati ca primul strat sa se usuce sl numai atunci aplicati al doilea, in felul acesta stratul de lac va fi egal si se va mentine un timp mai indelungat.

Puteti aplica si un al treilea strat de lac incolor care va contribui de asemenea la mentinerea lacului in perfecta stare citeva zile in plus.

Culoarea lacului de unghii

Este o problema de gust. Unele persoane prefera lacul de culoare inchisa, altele rosu aprins sau incolor. Oricare va fi culoarea aleasa, el nu trebuie sa contrasteze cu tonalitatea rujului de buze si a rochiei, ceea ce nu inseamna sa fie neaparat de aceeasi culoare ci in aceeasi nuanta.

Daca nu vreti sa atrageti atentia asupra miinilor, cel mai indicat este un lac roz sau incolor.

Daca aveti unghii fragile, casante, care se rup cu usurinta, renuntati la aplicarea lacului. Pentru ca totusi unghiile sa apara ingrijite lustruiti-le cu o periuta pe care este intinsa o bucatica de piele de caprioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *