Ce pantaloni sa port? Dar Pulovere?

Pantalonii

Purtati de amazoane si de Jeanne d’Arc, pantalonii fac parte de foarte mult timp din garderoba feminina. De la pantalonii sport din anii 1920 la modelele din stretch, trecand prin somptuosii pantaloni realizati de Courreges in anii 1960, pantalonii au fost omniprezenti, insa polimorfi.

Pantalonii sunt insa o tinuta de baza inselatoare: ei nu se potrivesc tuturor siluetelor. Sunt cel mai bun prieten al unora si cel mai rau dusman al altora.

Atentie la fesele prea late si la picioarele plinute, pe care pantalonii le demasca fara mila. Cateva idei:

  • — pantalonii drepti cu pense pentru femeile care-si permit sa-si marcheze talia;
  • — pantalonii „tigareta , perfecti pentru femeile suple: nu uitati ca se muleaza pe zona soldurilor si a feselor;
  • — pantalonii largi, pentru cele inalte si subtiri sau cele rotunde si bine proportionale, purtati, de exemplu, cu un pulover mulat si incaltaminte sport plata, sau cu toc inalt si fin atunci cand pantalonii au manseta.

Cat despre materiale, se impune prudenta: pentru zi, pot fi realizati dintr-o textura de lana sau din gabardina, fara probleme; seara este binevenit satinul albastru sau negru — insa atentie, ca si gloss-ul pentru buze, satinul „umfla  volumele; daca aveti cateva kilograme in plus, este mai indicat sa-l evitati.

Pantalonii de jeans

Anumiti ayatollahi conformisti ai look-ului va vor spune sa-i evitati. Cu toate acestea, daca pantalonii de jeans aproximativi si prost croiti nu produc delirul, un dulap fara astfel de pantaloni nu este de conceput. Asadar:

— o pereche de jeans de calitate — batranul Levis’s 501 — cu nasturi, se intelege, nimic nu e mai putin sexy decat sliturile cu fermoare;

— toate marcile mari isi propun stilul de jeans: Sonia Rykiel, Jean-Paul Gaultier, Dolce Gabana, fara a uita marcile tinere cu pret rezonabil: Zara, Morgan, Kooka’i … Nu va ramane decat sa-i gasiti pe cei care, prin pret si linie, va vor conveni;

— pantalonii de jeans baggy cu talie joasa, largi sub fese si fara buzunare in spate: sunt perfecti si iarta multe. Atentie, se vor demoda fara indoiala rapid.

Bluzele chemisier

Chemisier-ul (bluza cu croiala clasica, maneci lungi si mansete) este inca o tinuta clasica cu o revenire spectaculoasa: tricoul a fost detronat, pentru cateva anotimpuri in orice caz.

Cu guler lavaliera, ascutit sau tunisian (exceptand gulerele Claudine sau pe cel ascutit al scolaritelor cuminti!); din muselina, din crep, din lycra sau din bumbac si lycra; stransa pe corp, rascroita, in cute, cu rascroiala manecii americana, aceste bluze

Exista intr-o mare varietate de modele, dupa pofta inimii! in zilele noastre, bluza chemisier stie sa fie foarte sic si de calitate, interesanta si indrazneata: trebuie doar sa va alegeti imprimeul care vi se potriveste si gradul de transparenta care va convine. Poate fu purtata cu pantaloni cu talie joasa si centura pe solduri, fara pulover sau esarfa.

Puloverul

Prea clasic? Da, insa niciodata plictisitor. in martie sau in octombrie, un pulover tricotat — cu guler rulat si maneci scurte sau lungi, cu torsade de 2 pe 2 si destul de mulat — este o adevarata tinuta sport sofisticata, daca se poate indrazni folosirea acestei expresii.

Puloverul clasic pe gat, cu maneci scurte si impletitura plata, va fi perfect, de exemplu, purtat cu un pantalon sport, strans pe gamba si prins sub talpa, si cu o pereche de pantofi balerini. Și nu vom uita nici puloverele groase de iarna purtate cu pantaloni de jeans, langa foc, intr-o cabana de munte.

Puloverul in „V  este purtat astazi chiar pe piele, nu ca in anii 1970, care cereau sub el o bluza chemisier.

In sfarsit, twin set-ul, compus dintr-un pulover si o jacheta. Puloverul este de preferinta cu maneci lungi, trei sferturi sau fara maneci, la baza gatului sau cu guler rulat, din lana sau din casmir. Jacheta este de aceeasi culoare si din acelasi material. Acest compleu este vechi de cand lumea, simplu si de bun gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *